mandag den 17. oktober 2011

Vo2max

Omsider kom jeg afsted på den første rigtige tur i følge mit maraton-løbeprogram.

Intervaller. Vo2max.

Først små to kilometers opvarmning, der bestod af særdeles fredsommeligt løb, der holdt pulsen sådan rimeligt nede.
Så 4 gange 800 meter med et pace på 5.00.
Det er sådan på kanten af spurt for mig og 800 meter viser sig at være sådan cirka den distance jeg kan holde hastigheden uden at få lyst til at tude. Så var der tre minutters pause til at få pulsen ned igen og i pauserne endte jeg med at gå de sidste tre gange for at få pulsen ordentligt ned - og få lyst til at løbe igen.

Selvom jeg godtnok syntes det var urimeligt hårdt undervejs og naturligvis bandede fælt over intervaller - pft , latterlig idé! - så gennemførte jeg til min overraskelse dem allesammen! De første tre løb jeg godtnok lidt for hurtigt, fordi jeg slet ikke kunne ramme tiden i mit ur, og det sidste interval gik en lillebitte smule langsommere end 5.00 fordi jeg lynhurtigt blev forpustet.

Til gengæld nød jeg for en gangs skyld afjognings-delen, hvor jeg omsider fik ro nok til at lade tankerne vandre, og jeg skal da også lige love for, at den gode følelse af at have brugt kroppen også lod sig mærke da jeg kom hjem i bad efter turen - herligt!

4 kommentarer:

 1. Manner - kender godt fornemmelsen af at tuderiet begynder at trykke.... ;-D Men det skulle være så godt med intervaller. Og skidtet virker. Så bid du tænderne sammen og løb. Og glæd dig så til de lange, meditative ture. For man kan da ikke tænke på meget andet end de hvæsende lunger, når man løber på kanten.
  Så tjekker jeg forbi her og får dårlig samvittighed over IKKE at få løbet intervaller. Og inspiration til at komme derud - hvor lunger hvæser og jeg hiver efter mere ilt. :-D

  SvarSlet
 2. Katrine, det MÅ simpelthen virke! Det er godtnok meget sjældent jeg er øm i lårene efter en almindelig træningstur, men i går var jeg!

  SvarSlet
 3. Når man begynder at løbe intervaller kan det synes umuligt, men man overrasker sig selv gang på gang - og det er en super fed følelse! Og så rykker de også formen på en helt anden måde end ellers, så hold ved!
  Er det et marathon løbeprogram fra nettet du følger eller?
  Knus fra Gitte

  SvarSlet
 4. Hej Gitte, maratonprogrammet er fra loebesiden.dk.
  Jeg ved jo godt at intervaltræningen rykker godt ved hastigheden og jeg tror også de bliver meget nemmere at få overstået når jeg begynder at mærke effekten. Dét glæder jeg mig til! =)

  SvarSlet