fredag den 23. september 2011

Lidt om ny asfalt

Der er 14 dage til mit næste halvmaraton, så i følge mit løbeprogram står de sidste to uger på noget nedtrapnings-agtigt, ikke flere progressive løb og kun en lillebitte tempotur. Og kortere og kortere ture i det hele taget.
Så jeg tager mig kreative friheder og løber lidt som jeg synes og kigger lidt på min puls, som forberedelse på mit næste løbeprogram.

I dag løb jeg ad en ny rute og jeg havde egentlig tænkt mig at prøve at løbe med forskellige hastigheder og se lidt på hvordan puls og hastighed fulgtes ad. Men på udturen var der voldsom modvind og ingen steder med læ, så det var anstrengende, selvom det ikke gik spor stærkt.
Så kom der knagme et stykke med helt løst sand, derefter en stejl bro over togbanen (den bliver god til noget bakke-løbsagtigt senere), en ujævn og halsbrækkende grussti og et par langstrakte landevejsbakker. Så det endte med at være vinden og vejens forløb, der bestemte hastighederne og hårdhedsgraden i dag, men det var en virkelig skøn tur alligevel.

Den sidste trediedel af turen gik gennem et sommerhuskvarter, hvor vejen skrånede en anelse nedad hele vejen - meget komfortabelt og min puls faldt stødt sammen med nedstigningen, der endda foregik på helt jævn, nylagt asfalt med en god og fast-tromlet stribe grus ved siden af, som var helt perfekt at løbe på.


På den slags dage føles det somom det bare ikke kan blive meget bedre.

5 kommentarer:

 1. Jeg vil snart forsøge mig igen. Måske bare 2 km i starten, men for at skåne kroppen må det gå stille for sig. Lækker asfaltvej der :)

  SvarSlet
 2. Fru E =)
  Nu har jeg jo netop taget hul på noget puls-research og det viser sig (aj, jeg vidste det jo godt i forvejen) at hvis man løber rigtigt langsomt og holder pulsen nede, kan man løbe meget længere og man nedsætter risikoen for skader rigtigt meget. Det føles også mere behageligt at slippe for hamrende hjerte og anstrengt åndedræt. Og man får samme gode følelse ud af turen, selvom det tager lidt længere tid.

  SvarSlet
 3. Hej Annie, tillykke med din nye blog! Dejligt at læse at du løber - du er sej!

  SvarSlet
 4. Men hvordan ved jeg hvor jeg bør holde mig hvis jeg bruger pulsrn som indikator?

  SvarSlet
 5. Fru E, jeg har fundet en masse beregninger om puls på loebesiden.dk, dit fredsommelige puls-niveau kommer an på hvor din hvile- og makspuls er.

  Madame <3 - Velkommen til! Det er så dejligt at genkende "mit" område på din blog, men du er blevet en hel del sværere at spotte i bybilledet på det seneste =)

  SvarSlet