søndag den 4. september 2011

Asserboløbet

I formiddags løb jeg Asserboløbet.

Det er eet af de løb jeg hørte om sidste år da jeg begyndte at løbe, og som virkede fuldstændigt utopisk for mig dengang, så på den måde var det et vigtigt løb for mig.
Jeg skulle løbe 8 kilometer-distancen og min første plan var at løbe stille og roligt og have en dejlig og helt behagelig tur, men så opstod der en vis væddemålsstemning om hvorvidt jeg kunne løbe turen hurtigere end min kollega, der træner mindre løb end jeg gør, men som er væsentlig mere stædig end jeg er.
Så måtte jeg jo til det alligevel og selvom jeg ikke følte mig helt så tændt på et hurtigt løb som jeg gerne ville have været, så lykkedes det mig alligevel at holde en rigtigt god fart - og stikke grundigt af fra min kollega!

Glemte at stoppe mit ur da jeg kom i mål, så der løb lige et ekstra 1½ minuts tid på..

Undervejs kom jeg til at følges med to yngre mænd, den ene trak langsomt fra os, men den anden og jeg løb på skift de der gode 2 skridt skråt foran den anden. Det føltes som et fint samarbejde, men en kilometer eller to før mål opdagede jeg at jeg havde "tabt" ham og at han ikke længere var bag ved mig.
Kort før mål kiggede jeg mig over skulderen for at tjekke at min kollega ikke lå der og lurede på en slutspurt - det ville jeg aldrig være kommet mig over - men der var ingen lige bag mig. Før 10 meter før mål, hvor jeg kunne høre en løber sætte ind med en vild spurt bagved mig og ham jeg havde fulgtes med spurtede forbi mig een meter før målboksen! Jeg kunne ikke lade være med at grine, da tilskuerne omkring målstregen levende og med masser af tilråb fulgte vores korte, intense kapløb. Jeg troede ikke jeg havde mere i benene, men jeg kunne alligevel ikke lade være med at forsvare min position dér, det var sjovt.

Næste år vælger jeg en af distancerne i Kolding-løbet i stedet, hvis de to løb igen i 2012 falder i samme weekend, for Asserboløbet var ikke imponerende, men det var et godt løb i år for fuldstændigheden af min "løbehistorie"s skyld.
Ruten lå i Tisvilde Hegn, der er sådan et plantage-område. Ikke så spændende og mange laaaaange liiiiige veje. Tidstagningen var med håndstopure - det har jeg aldrig prøvet før og jeg kender da heller ikke min officielle tid endnu, men det er spændende om den ligner min Garmin-tid - jeg ved godt Garminurene tit opmåler distancen forkert/for kort.
Og så var der ingen toiletter! Synes godt lige man kunne genoverveje dén detalje.4 kommentarer:

 1. Hejsa
  Jeg har ikke deltaget i netop dette løb, men en af mine favoritter foregår i samme område - nemlig "Helvede i Nord". Så jeg synes jo det er et skønt område at løbe i.
  Super tid du har løbet på, men nu ved jeg jo ikke hvad du plejer at løbe på, da jeg er ret ny medlæser af din blog.
  Mange hilsner Gitte

  SvarSlet
 2. Hej Gitte
  Selvom jeg er en ret doven løber med en sund trang til at undgå bakker og strabadser, er "Helvede i Nord" også eet af de løb jeg gerne vil prøve.
  Jeg er også glad for min tid og de officielle tider er netop kommet på nettet og viser cirka et minut mere end mit Garmin ur, men alligevel er jeg kommet i mål som 5. kvindelige løber ud af nogenogfyrre og dét er jeg ret så stolt af! =)

  SvarSlet
 3. Trods manglende toiletter lyder det som et dejligt område at løbe i. Og når man som mig er lidt stedspasser-agtig kan det være en god idé at ledes igennem den første gang i nyt terræn. Gps-ur eller ej! ;-) Flot tid du fik dig. Lover godt. :-)

  SvarSlet
 4. Hej Katrine,
  Jeg har ikke prøvet at bruge mit GPS ur til at finde vej, selvom jeg rigtigtnok også har fået forlænget et par træningsture fordi jeg er faret vild undervejs.

  SvarSlet