fredag den 27. januar 2012

Lidt om løbemusik

Jeg havde lidt ømhed i læggene onsdag efter min sjippe-debut, men ikke på en alarmerende måde.
Til gengæld havde jeg faktisk glemt at jeg brækkede håndleddet for et par år siden og jeg havde ikke skænket det en tanke, at sjipning jo også foregår en hel del i netop dér. Så jeg blev faktisk lidt forskrækket, da jeg vågnede om natten med en lille hævelse og et frygteligt ømt håndled.
Heldigvis gik smerterne væk i løbet af dagen, hvor jeg holdt håndleddet varmt og senere smuttede jeg forbi sportsbutikken efter noget håndledsstøtte til næste gang.

Torsdag løb jeg på løbebåndet igen, stadig vildt begejstret for mine nye løbesko.
Helt tilfældigt faldt jeg ind i takten til et par af numrene på min Ipod og det er så fedt når musikken understøtter en kadence, der føles rigtigt godt.
Jeg følte mig let som en fjer og det føltes superlet at holde en fart der vistnok plejer at føles lidt anstrengende i mine almindelige løbesko. Men nu blir det jo heller ikke til mange kilometer ad gangen i de her nye sko, så det er svært at sammenligne. Bortset fra i dag, hvor jeg cyklede lidt før jeg løb, så plejer jeg jo at starte i barfodsskoene, så naturligvis er benene helt friske dér.

Da jeg kom hjem tjekkede jeg antal "beat pr minut" på mine nye yndlings-løbesange og fandt mere musik med samme tempo og det har jeg med stor entusiasme testet i dag.

Så jeg har blandt andet løbet til Gym Class Heroes igen:Og Thomas Holm - ret sjovt at løbe og tænke på hans krumspring i videoen.og en gammel yndlings med The Cure. Så kan man løbe dér og tænke på at sætte fødderne blødt som en kat.For at undgå at komme til at overdrive noget har jeg besluttet kun at løbe 2 kilometer ad gangen i mine udæmpede TerraPlana-sko, men det føles højst utilfredsstillende at indstille udfoldelserne, når det føles somom man først lige er kommet i gang.
Normalt synes jeg ikke det kan gå hurtigt nok med at komme "ud af kroppen" og ind i en ordentlig løbe-trance når man løber på løbebånd, fordi det er så kedeligt og man har så god tid til at fokusere på ømme muskler og sved og forpust.
I mine nye sko er jeg helt opslugt af hvordan kroppen finder ind i en god rytme og tilsyneladende ved hvad den skal gøre, helt af sig selv. Det er fedt og meget svært at stoppe igen når jeg når op på 2 kilometer. Og jeg er rigtigt spændt på hvad der sker, når jeg engang kan begynde at sætte lidt tempo på.


3 kommentarer:

 1. Løb er blevet en hel anden glæde efter jeg er kommet ud af skoene og kun har strømper på. Løb 5 km i dag og det var skønt. Måske skulle jeg er dag ved lejlighed investere i et par barfodssko. Det lyder fedt :)

  SvarSlet
 2. Jeg er blevet helt vild med Gym Class Heroes. Men jeg kaster mig ikke over barfodsløb. http://posemand.dk/artikler/barfodssko

  PS: Min side er viljestyrke.COM
  Den er navngivet forkert i din blogliste :-)

  SvarSlet
 3. Dejligt at høre at du har fået noget løbeglæde tilbage, FruE. Jeg er meget glad for mine barfodssko. Og som Hammys link viser, så kan det være en meget god ide at løbe barfodsløb med sko på *ydr.
  Hammy, jeg retter straks dit link =)

  SvarSlet