torsdag den 28. juni 2012

Ny løbemakker

For nogen tid siden blev mit Garmin Forerunner 305 løbeur meget stille i det.

I første omgang var det herligt at slippe for alt bipperiet om "yay, 1 kilometer" og "wau, 1 kilometer mere", men da jeg ville i gang med intervallerne igen, viste det sig ret frustrerende, at uret kun sagde "....." og tilmed temmeligt lavt, når jeg løb for hurtigt, for langsomt eller når intervallet var slut.

Så jeg begyndte at se mig om efter et nyt ur og endte med 610'eren, som jeg har ejet og været kisteglad for i knap tre uger nu.


Uret fylder ikke meget, slet ikke i forhold til 305'eren og selvom jeg ikke går med ur til dagligt, er 610'eren så let og behageligt, at jeg ved flere lejligheder har beholdt det på ud over løbetræningen. En enkelt gang har jeg endda brugt det som ur det meste af en regnfyldt dag på golfbanen uden at blive det mindste irriteret.
Det er pænt.

Mens jeg løber kan jeg se lige det jeg har brug for på uret.
Jeg har hovedsiden indstillet på distance, aktuel pace, gennemsnitspace og tid, men det kan man jo rette til efter behov.

Derudover har jeg en pulsside, hvor jeg kan bese gennemsnitspuls, aktuel puls og % af pulsreserven, men den side har jeg ikke brug for under løbet, det er bare data der er sjove at analysere og evaluere lidt på bagefter.
Desuden måler uret på træningseffekt, hvor man efter træning (eller undervejs, hvis man vil) får en værdi mellem 0 og 5, som skulle vise effekten af ens træning.
Foreløbig synes jeg tallene holder okay med den indsats jeg selv føler jeg har leveret og det er jo dejligt at få bekræftet at man har lavet noget og at det har en effekt på ens form.
Det kan virke motiverende og der er vistnok også noget med at man kan finde løbeprogrammer der benytter træningseffekt-værdiens, men der er jeg ikke kommet til endnu.
Jeg bruger mest tallet som et skulderklap og i en snæver vending kan 4,6 for dagens intervaller være et fremragende argument for et glas koldt hvidvin på terrassen.

Det er let og superoverskueligt at bese sin historik i uret og navigationen er intuitiv og nem med touchscreen'en i stedet for de seje, modvillige knapper på 305'en.

Og så kan uret selvfølgelig det der med den virtuelle partner samt noget med at man kan løbe om kap med sig selv på udvalgte ruter, men der er jeg slet ikke kommet til endnu.

10 kommentarer:

 1. Remmen på dit nye ur er magen til det jeg har på mit 410 og det sidder nemlig rigtig godt. Det ser ud til, at du får brugt mange af urets funktioner. Det kan jeg ikke selv sige :-)

  Dejligt med godt løbeudstyr man er glad for :-)

  SvarSlet
 2. Hej Annie

  Der er nu ikke noget, som når man finder en undskyldning for at købe nyt gear. Selv lyden af ingenting kan være tilstrækkelig. Jeg gav mig selv et nyt ur for nogle uger side (Suunto Ambit) - og er bare helt vild glad for det. Jeg havde egentlig ikke rigtig nogen grund til at skifte det ud, men det har jeg altså nu: Lyden af ingenting. :D

  Hilsen
  Peter

  SvarSlet
 3. Uhhhh det ser lækkert ud, meeeeeen jeg kan ikke rigtig forsvare at købe nyt nu ;o)

  SvarSlet
 4. Ja, remmen er god, men også det at selve uret ikke er ret højt gør det ret komfortabelt.

  SvarSlet
 5. Jeg læste godt om din begejstring for dit nye løbeur og har faktisk tænkt på hvor meget bedre mine løbeture har været, siden jeg fik mit nye løbeur :) Det ér faktisk somom man bliver lidt hurtigere, ikke? Pænere, ihvertfald, og det tæller også :)

  SvarSlet
 6. Jeg synes ellers altid man kan finde argumenter for nyindkøb hvis bare man leder lidt og siger beløbet hurtigt (så lyder det ikke så dyrt, vel?)
  Men måske skal man alligevel lige give et ur ti ture, før man skifter det ud ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg vil mene, at 12 ture må være mere rimeligt i krisetider. :D

   Slet
 7. Det er godt, at du er glad for dit ur; men en skam du ikke overtog mit. Jeg er træt af det, fordi jeg hele tiden har problemer med uret.

  Det er bl.a. 610 som var i stykker sådan, at jeg ingen tider havde til Challenge Cph sidste år, og det ombyttede ur der ikke ville starte, så jeg løb New York City Marathon uden præcis tid, fordi det først startede ude på første bro.

  Håber dit ur virker bedre.


  Hvordan får du det til, at vise puls? Mit ur måler pulsen; men jeg kan først aflæse min puls når jeg har uploadet til Garmin connect. Jeg saver, at kunne se min puls undervejs.


  Og ja, det er langt pænere end mange andre pulsure/gps-ure; men da jeg har et rigtigt ur, så bruger jeg helst ikke mit 610.

  SvarSlet
 8. Hammy, mit ur virker perfekt og jeg er meget glad for det.
  For at få det til at vise pulsen, skal du aktive en "pulsside". Den findes under "opsætning" - "træningssider" og hedder "pulsside".
  Her opsætter du de felter du vil have vist, og så findes siden som side to, og du kan bladre hen til den mens du løber, hvis du vil kigge på den.

  SvarSlet