lørdag den 14. april 2012

Lidt om sluttede cirkler

I morgen er jeg tilmeldt Grevinde Dannerløbet ligesom sidste år.

Sidste år var det mit allerførste motionsløb nogensinde og jeg svedte i timevis på løbebåndet vinteren igennem med tanken om at løbe de næsten uopnåelige 5,6 kilometer i april som motivation.

Jeg gennemførte ikke uden småkriser og temmeligt meget forpust undervejs, men målet var at komme under 40 minutter og jeg var kisteglad for min tid på omkring 38 minutter.

I år kunne jeg vist godt skære ti minutter af den tid hvis jeg gir den gas og det ville vel nok være værd at tage en mandag med ømme lår for sådan en fin markering af en mærkedag i mit løbe-liv.

Mens jeg sad og tænkte lidt over hvordan det var sidste år ved den her tid og mens jeg spændt tænkte på strategier for Lillebælt maraton om kort tid, faldt jeg over en mail med mine succeskriterier forud for mit første halvmaraton, Powerrade, sidste år:

1. At gennemføre.
2. At løbe hele vejen (bortset måske fra to skridt i væskedepoterne, så jeg får vand indenbords i stedet for udenbords. Svært at ramme munden med en plastikkop og 10 km/t)
3. At nyde turen. Der er musik, underholdning og tilskuere på det meste af ruten og jeg glæder mig til at opleve stemningen.
4. At kunne gå normalt om mandagen – jeg ved ikke hvem jeg prøver på at narre, for dét kommer næppe til at ske. Men pyt med det, hvis jeg har en medalje om halsen til at forklare hvorfor jeg går underligt og skal bæres ned af trapper. Jeg tager IKKE medaljen af, før jeg får min førlighed tilbage!!


De ligner egentlig meget godt mine succeskriterier for Lillebælt, hvor jeg gerne vil more mig og have et godt og behageligt løb og nyde stemningen som var overraskende medrivende på livestreamingen som jeg fulgte entusiastisk på min computer sidste år.

Et halvmaraton var fuldstændigt utopisk sidste år ved denneher tid, det var ti kilometer for den sags skyld også så endnu engang kan jeg gnide mig forbløffet i øjenene og tænke at alt åbenbart kan alle sig gøre.....

7 kommentarer:

 1. Du har simpelt hen gjort så storre fremskridt på det år. Selv opgav jeg tanken om Lillebælt for 1 1/2 måned siden og jeg ved endnu ikke om jeg kan komme og heppe, da jeg måske er på Sjælland og arbejde. Arbejdet er sikkert den weekend, men lokationen er endnu ukendt. Kommer hvisndet overhovedet er muligt :)

  Rigtig godt løb i morgen.

  SvarSlet
 2. Ja, der er sket meget på det seneste år.
  Løbet i morgen er min mands allerførste motionsløb og det forstærker den her lidt nostalgiske følelse, for jeg kan TYDELIGT huske hvor spændende det var at stå på startstregen for allerførste gang.
  Det kunne være hyggeligt at hilse på dig til Lillebælt hvis du får tid, men kun en meget tolerant veninde frygter ikke et svedigt kram efter 21 kilometer *fnis

  SvarSlet
 3. Tager gerne imod et svedigt sejrskram :)

  SvarSlet
 4. Jamen er det ikke fantastisk hvad vi kan opnå?
  Held og lykke med løbene og jeg glæder mig til at høre om dem alle!

  SvarSlet
 5. Endnu et bevis på, at selv de mest utrolige ting kan være indenfor rækkevidde.

  SvarSlet
 6. Annie - du giver mig SÅ meget mod! Det er jo vildt, hvad du har opnået på det år. Man kan godt komme til at glemme, at mange af de løbere, man møder rundt omkring på stierne, de har engang været ikke-løbere. Jeg vil tænke på dig, når jeg snart løber mit første løb. Så vil jeg tænke på, at næste år skal jeg løbe det igen og se tilbage på løbeåret der gik. God fornøjelse med Lillebæltløbet.

  SvarSlet
 7. En af de rigtigt dejlige ting ved at begynde at løbe (og som du sikkert ved, er der bare så mange positive overraskelser ved det, at man lyder som en missionær når man begynder at remse op) er lige netop at man ret hurtigt bliver belønnet for sine anstrengelser og kan begynde at høste alle de fordele man sår med sveden i øjnene og blodsmagen i munden.
  Og jeg bliver så begejstret hvergang andre "ser lyset" og kaster sig i løbeskoene! Jeg er glad for du kan hente lidt mod og motivation i mine erfaringer og glæder mig til at læse om dit første motionsløb.

  SvarSlet