fredag den 27. april 2012

Du behøver ikke være hurtigst, bare du ikke er den langsomste....

Til løbeklub-løb i går, fik jeg omsider mandet mig op til at følge det lidt hurtigere hold og havde en rigtig god tur.

Næste torsdag er sidste løbetur før Lillebælt Halvmaraton, så der løber jeg ikke med klubben, men jeg er klar igen om 14 dage regner jeg med, selvom jeg også har tænkt mig at skrue op for noget intervaltræning igen efter Lillebæltløbet.
Jeg må se om jeg ikke kan få det passet ind, for det er så superhyggeligt at løbe afsted i flok.

Jeg talte med en dame undervejs i går, der sagde at hun brugte løbeklubben til at få noget tempo på sine joggeture og jeg tænkte på, at jeg brugte torsdagsløbeturene til noget socialt og til at få lidt ekstra kilometer i benene på fredsommelig vis.
Hastighed plejer at betyde lidt forpust og kræver indædthed eller ihvertfald koncentration, så det foretrækker jeg at løbe alene. Men jeg synes det er sjovt, at vi kommer i løbeklubben efter så forskellige ting.

Fordi løbeklub-løb normalt ikke er anstrengende, havde jeg også tænkt mig en løbetur i dag.
Også fordi jeg havde ladet mig friste af en temmeligt fjollet IPhone-app...
Zombies, run er sådan en slags dramatiseret historie som man lytter til på en løbetur og undervejs flygter man så fra zombier.

Min 9 årige dreng mener dog det er helt urealistisk, fordi alle jo ved at zombier er torskedumme og bevæger sig meget langsomt (nå, det er DERFOR historien er urealistisk!?), men under alle omstændigheder er historien medrivende nok og konceptet så godt skruet sammen, at man (jeg) ikke kan lade være med at lade sig rive med....urealistisk eller ej.

Historien bliver fortalt på et meget tydeligt engelsk, der er nemt at følge med i.
Jeg hører tit dokumentarprogrammer eller dramatiserede radiospil når jeg er ude og løbe, og dette virker lidt på samme måde, dog med det interaktive twist at der er de der indlagte zombieangreb, som man skal løbe fra og undervejs får man desuden besked om at man har samlet forskellige ting op, som man skal bringe tilbage til den lille beskyttede udpost man hører til.

Hver mission varer en halv times tid og mellem speaksene bliver der afspillet musik fra ens playliste. Henover musikken får man besked om hvilke ting man har samlet op (kan være lidt svært at høre, men pyt, man kan jo se det når man kommer hjem) og det er også i musikstykkerne at man får besked hvis der er incoming zombieflokke.
Mens man løber fra dem kan man høre sådan en bip-lyd med kortere og kortere intervaller, der angiver at zombierne kommer tættere og tættere på, samtidig med at man kan høre dem knurre og grynte og en stemme siger at de nu er for eksempel 15 - 20 meter bag dig. Adr. Det er ret tæt på.
Endelig får man besked om "zombies evaded" og man får lidt lyst til at stoppe og kaste lidt op. Eller i det mindste se sig over skulderen for at være sikker.....

Zombiejagterne varer et minuts tid og man skal løbe cirka 20% hurtigere for at undgå at blive indhentet, men hvis man ikke bliver skræksslagen nok til at spæne fra de gurglede lyde, der kommer tættere og tætte på, så bliver man ikke spist, men man taber nogle af de indsamlede ting som distraktion for forfølgerne og allerede i første afsnit gør en kølig læge fra lejren opmærksom på, at man skal gøre sig fortjent til at få adgang til sin by og ikke nødvendigvis bliver lukket ind, hvis man kommer tomhændet (kælling).

Når man så kommer hjem efter en fuldført mission (jep, man får en fanfare), så kan man fordele de ting man har "samlet op" undervejs og opgradere sin by.
Den del af det havde jeg heldigvis 9 årig eksperthjælp til:Dagens tur var egentlig tænkt som en afslappende luntetur, jeg løb jo også i går, men undervejs syntes jeg godtnok det var meget varmt.
Senere syntes jeg også at jeg blev lige rigeligt forpustet og tung i betragtning af at det bare var en rolig tur bortset fra jagt-intervallerne, men da jeg omsider blev lukket ind bag den befæstede bys porte og fik kastet et blik på mit gps-ur, blev jeg alligevel noget overrasket over gennemsnitshastigheden, der lå et godt stykke over min sædvanlige komfortzone.

Men jeg blev altså helt optaget af historien og havde en vældigt god og usædvanligt spændende tur.Tre zombiejagter. Gæt selv hvor......

12 kommentarer:

 1. Det lyder sjovt. Værd at prøve når jeg kan løbe 30 minutter uden pause...og nok ikke ned igennem skoven :-)

  Ps. satser på et kram næste weekend. Alt tyder på, at mit arbejde bliver hjemmefra.

  SvarSlet
 2. Løbeappen advarer faktisk om, at man kun skal slå zombiejagterne til hvis man ikke skal tage hensyn til trafik (man kan godt vælge dem fra, men man går jo heller ikke på bar uden at købe en drink vel?). Og jeg må indrømme at jeg ikke tænkte på ret meget andet end at komme FREMAD I EN FART mens jagterne stod på, man (jeg) havde ikke plads til så mange andre tanker i hovedet, mens der blev gurglet og pustet råddent i nakken på mig.
  Kunne være hyggeligt at hilse på dig i næste weekend!
  Jeg har tænkt mig at krydse målstregen to timer og ti minutter efter at jeg har passeret startstregen, det skulle nok kunne give mig et rimeligt komfortabelt løb med tid til at nyde turen. Rejsen er målet, jo.

  SvarSlet
 3. Jeg leder efter en god grund (undskyldning) til at skaffe mig en smartphone, det her er lyder som en god kandidat.

  SvarSlet
 4. Den kommer til androidtelefoner i maj.
  Og min dybeste respekt for din humoristiske sans, hvis en zombieløbeapp er den undskyldning du lige stod og manglede, for at købe en smarthone :)

  SvarSlet
 5. Hæ, det lyder som en rigtig sjov ting, der kan pille noget af kedsomheden ud af de lange ture :o)

  SvarSlet
 6. Og jeg der ikke vil have de der fantastiske telefoner. Jeg ved vist ikke hvad jeg går glip af!
  Hyggeligt at I også løber halv marathon på lørdag, så er man ikke så alene derude selv om det er lidt afstand.

  SvarSlet
 7. Det er rimeligt skørt, Nina, men viste sig også overraskende effektivt og de fem kilometer fløj bare afsted.
  Nu skal jeg lige løbe det der Halvmaraton i weekenden, før jeg skal ud og spænde fra zombiens igen, men jeg glæder mig bestemt til at komme videre ned historien

  SvarSlet
 8. Skal du også løbe Halvmaraton i weekenden deroppe nordpå? Eller løber du "bare" langt?
  Jeg glæder mig, men har aftalt at følges med min mand og det blir spændende hvordan det spænder af at følges med nogen, istedet for bare at passe sit eget tempo.

  SvarSlet
 9. Jeg løber halv marthon i Helsinki - et løb med vist omkring 17.000 løbere. Så der er man jo ikke alene, bortset fra at man ikke rigtig kan kommunikere med nogen....

  SvarSlet
 10. Håhr, 17.000 deltagere, det var sørme alligevel et par stykker. Du godeste. Og jeg tror vi blev mange til Lillebælt.....

  SvarSlet
 11. Hej Annie. Glæder mig sådan til at høre, hvordan det gik dig i dag.

  God hviledag i morgen:-)

  kh Ane

  SvarSlet
 12. Hej Ane, vi havde en dejlig løbetur!
  Det er vist altid lidt spændende hvordan benene føles dagen efter sådan en lang tur, men mine føles heldigvis fine og jeg glæder mig til en fredsommelig lille restitutionstur i morgen :)

  SvarSlet