fredag den 3. februar 2012

Med 13,5 km/t på Richter-skalaen

I dag løb jeg 5 kilometer i mine TP Neo'er på løbebåndet.
Jeg har en fornemmelse af at jeg måske går for hurtigt frem, men det føles fint og jeg ville bare gerne op på 5, så jeg ikke længere skal skifte sko undervejs.
Hvis jeg begynder at blive øm, kan jeg jo sætte distancen ned igen.

I mit motionscenter kommer der en flok gymnasie-piger, der passer godt på mit aller mest fordomsfulde billede af teenagere. De sidder tit i omklædningsrummet i en lille flok og stirrer helt tomt og slukket ud i luften. Uden at tale sammen, uden at prikke på mobiler, de sidder bare og sumper. De ser ikke ud til at vente på nogen og de ser heller ikke utilfredse eller utålmodige ud, bare sært slukkede.

Nåmen så lige da jeg var startet og løb fredsommeligt afsted med 10 kilometer i timen, helt alene på et af centerets fem løbebånd, stillede de fire zombie-piger sig pludselig op på løbebåndene rundt om mig uden et ord og uden at se på hinanden. Så startede de samtidig hver deres løbebånd og skruede direkte op på 13,5 kilometer i timen og HAMREDE derudad!
Jeg greb min vandflaske, da den blev skubbet op af flaskeholderen af vibrationerne fra løbebåndene omkring mig og det føltes fuldstændigt som at stå midt i en flok bissende, fuldvoksne køer, selvom ingen af pigerne kan have vejet over 50 kilo. Sikke en larm! 
Jeg vidste ikke om jeg skulle grine eller være bekymret for hvem af dem, der først ødelagde et eller andet i sine ben, men inden jeg nåede at beslutte mig, stoppede de allesammen gispende deres løbebånd og forsvandt ned i styrketræningsafdelingen.

Det føles somom man løber meget, meget stille i sine flade sko efter den slags selskab...

5 kommentarer:

 1. Oh ja, hvor jeg kender den der med de unge tøser der lige fiser af sted med 15km/t og så syntes man selv at et godt interval er 12,5.... Det værste er når de så kan løbe i en time i det tempo! Jeg ved jo godt at jeg er ca. 25-30 år ældre og alt det der, men alligevel kan det føles frustrerende. Speceielt hvis jeg tænker på alt det jeg kunne have løbet hvis jeg var begyndt i en ordentlig alder.
  Nå, men så bliver man mentalt stærkere ved at holde ud med sit eget (fornugtige og skades forebyggende) program. Ik'?

  SvarSlet
 2. Arj, de var herreslappe, de her finker, de var HELT flade efter et minut på 13,5 km/t og jeg ved ikke rigtigt om eventen skulle forestille opvarmning eller hvad, men forpustede blev de ihvertfald =)

  SvarSlet
 3. Stille piger uden mobiltelefon? Det lyder underligt. Jeg erfarede i går, at to af mine venner (piger) kan sende lige så mange sms på én dag, som jeg sender på en måned.

  Det med sprinten har jeg også oplevet. Dog af teen-drenge. De spurter af sted i kort tid, og forsvinder så igen. Meget ubehageligt, at nogle mennesker løber hurtigere end mig; men jeg fryder mig blot over, at de ikke løber længere. Det skal I også bare gøre. Vi får mest træning!

  SvarSlet
 4. Fedt at høre, at du er glad for dine Neo! Ingen problemer for dig at løbe 5 km i dem? Så gør du i hvert fald et eller andet rigtigt. :-)

  SvarSlet
 5. Det går fint med at løbe fem kilometer i Neo'erne nu, er meget begejstret for de sko! Jeg har haft lidt problemer med størrelsen på skoene, så nu har jeg bestilt et nyt par der er et nummer større, men bortset fra dét går det fint med at løbe i dem. Jeg bliver af og til lidt øm i lægmusklen, men ikke på en bekymrende måde, det føles bare som den slags ømhed der kommer, når man bruger en uvant muskel.
  Det er let at holde en høj kadance, lettere end jeg ville have troet, og nu glæder jeg mig til at komme udenfor og løbe igen, så jeg kan få lidt distance på turene igen også.

  SvarSlet