onsdag den 21. december 2011

Formtest og ny bedste tid på 5

På grund af decembertravlhed nåede jeg ikke ud og løbe hverken mandag eller tirsdag, så jeg havde ikke rigtigt nogen undskyldninger for at udskyde den formtest der var på løbeprogrammet for i dag.

Dagen på kontoret sluttede med en dejlig smørrebrødsfrokost, så jeg fik endda også frokost i dag og skulle altså kun kæmpe med modviljen mod ubehag og forpust undervejs, men det var nu også slemt nok og helt indtil 400 meter før jeg nåede fem kilometer, overvejede jeg bittert og sammenbidt at droppe forsøget og bare gå hjem og brænde mine løbesko ved en lille ceremoni.

Jeg havde indstillet den Virtuelle Partner i mit Forerunnerur til at løbe fem kilometer på 26 minutter og jeg havde set at det krævede et pace på 5.17 (?) et-eller-andet og det lød rigtigt ubehageligt, men de få gange jeg skelede til mit ur undervejs kunne jeg se at jeg holdt mig fint foran og så selvom det var hårdt virkede det jo supergodt på motivationen.
Jeg havde også kigget lidt på turen hjemmefra og vidste på forhånd sådan rimeligt præcist hvor "målet" ville være og det var vigtigt og godt at have i tankerne, for hold-da-op hvor blev det hårdt undervejs

Jeg kunne ikke rigtigt finde en god, flad rute uden grusveje, så en del af ruten foregik på en ret smattet grusvej, hvor jeg spænede rundt om vandpytter og satte førligheden på spil ved at ræse afsted i kanten af en stubbet mark.
Bortset fra de seneste par dages regn, var vejret dog perfekt, køligt og uden blæst.

Lige før fire kilometer slukkede jeg for mit løbemusik og fokuserede på at holde mit åndedræt under kontrol, for der følte jeg mig meget forpustet, men ikke nær så træt i benene som forventet. Det hjalp på åndedrættet og jeg tror at de to kilometes "afjogning" på vej hjem også hjalp mig af med noget af syren i musklerne, men jeg er alligevel lidt spændt på hvordan benene føles i morgen, for lige efter femkilometers-målet, da jeg satte farten ned, føltes mine lægmuskler væmmeligt tæt på krampe, bare for at fortælle, at de altså HAVDE lavet noget undervejs.

Nåmen jeg nåede det, jeg vandt og jeg tog over et minut af min gamle 5'er-bedste tid og endte på 25.19. Det lover godt for næste års målsætning om at komme under 25, men det varer nok lige lidt tid med intervallerne på programmet.

3 kommentarer:

  1. Flot tid! Og de er seje de der femtestere, egentlig mest mentalt fordi man skal overbevise sig selv om at blive ved selv om kroppen måske godt kan. Altså som om hjernen er overbevist om at det ikke går, mens kroppen faktisk godt kan klare bare lidt mere. Og så skal man kæmpe mod både hjerne og krop......

    SvarSlet
  2. Super sejt!! Tillykke. Når du kan løbe den tid på et testløb, så skal du nok nå under 25 til en konkurrence! Det er noget sværere at løbe hurtigt alene. Respekt herfra!!! Glædelig jul :-)
    Mange hilsner Gitte

    SvarSlet