onsdag den 30. maj 2012

Tusind til

Jeg har haft det frygteligt ondt med varmen i de få dage den har været rigtigt gennemtrængende og sommerlig og det har pint mig, for jeg er eller meget glad for sol og sommer.
Dennegang kom den måske bare lidt for pludseligt eller hvad ved jeg, ihvertfald oplevede jeg de vildeste kvaler, både fysisk og mentalt på de varmeste dage.

Jeg kunne slet ikke finde ind i den der løbetrance, der ellers har virket som en powernap på mig og løbeturene gik mest med at bide tænderne sammen og tælle ned til jeg var hjemme.
En enkelt morgen vågnede jeg med en prikkende fornemmelse af irritation ved udsigten til at det var løbedag og dét var helt usædvanligt og uventet for mig.

Så gik der nogle dage hvor jeg fandt ud af at selskab på løbeturene virkede godt og så bevæbnede jeg mig med de dele af familien jeg kunne lokke, true eller bestikke til at gøre mig selskab og så kom jeg helskindet igennem et par ture, men følelsen af at kunne løbe lige så længe jeg gad, den var helt væk.

Men så faldt temperaturen lidt og i dag løb jeg igen alene afsted, fuld af optimisme og jeg havde en rigtigt dejlig tur i et fornuftigt tempo - selvom jeg glemte at holde øje med gpsuret undervejs - og føler mig overbevist om, at jeg er kommet godt og lidt klogere igennem min "løbeblokering".

Og så var det også i dag jeg rundede 2000 løb'ne kilometer siden jeg begyndte at tracke mine løbeture på endomondo for knap halvandet år siden.
Jeg opdagede helt tilfældigt i går, at jeg var få kilometer fra at runde endnu et rundt tal på trackingen og 2000 kilometer.....det er knageme langt.

Jeg bemærkede ikke præcis hvor de 2000 kilometer var undervejs i dag, men det må have været et sted på stien langs Arresø/Frederiksværk kanal hvor jeg løb glad og fredsommelig, med næsen fuld af duften af regnvåd skov og ferskvand fra åen og i det hele taget med alle sanser stillet ind på skov, lys, luft og duft og det trumfer jo alle spøgefulde idéer om fyrværkeri og champagne i dagens anledning.
Jeg husker tydeligt de første 1000 løb'ne kilometer i 2011, som jeg begejstret og stolt rundede en diset efterårsmorgen på et øde hjørne i et affolket sommerhuskvarter. Det var stort og jeg glæder mig til 3000.

Gad vide om jeg kan nå det i år....?6 kommentarer:

 1. Seje tøs :-) Det er altså rigtig langt, men du har jonsmag for set, så spændt på om du når de 3000 i år.

  SvarSlet
 2. Tak, fru E.
  Når jeg finder en måde at håndtere varmen på skal jeg nok komme godt efter det :)

  SvarSlet
 3. Tillykke med 2K !!!

  Selvfølgelig når du de 3K i 2012. Selv arbejder jeg hen imod et mål der hedder 8000 løbne og cylkede kilometer. Så har min mand lovet mig en superlækker racercykel. Tallet er sat ud fra en eller anden nørdet beregning som involverer sparede udgifter til benzin (cykeltransport til arbejde), slid på bilen og modregnet de penge man må formodes at bruge sent i livet fordi man kan forventes at leve længere....:-). Egentlig er beregningen kun lavet ud fra cykleriet, men jeg har fået lov at tælle løbekm. med...:-) Så med marathontræning og tøserunden i den kommende weekend er jeg da kommet et skridt nærmere.....
  Vi må ud på nogle laaaaaange tænkesomme ture Annie...

  SvarSlet
 4. Jeg tror vores orienteringsløbsdebut nok skal score dig nogle kilometer til din racercykel. Jeg har godtnok kun tilmeldt os til den korte distance, men jeg er sikker på vi nok skal få mest mulig ud af det med vores haltende evner til at finde vej.

  SvarSlet
 5. Det tager kun et par uger at vænne sig til at løbe i varmen. Så længe temperaturen altså holder sig under 30 C med en fornuftig luftfugtighed. Problemet i DK er at de varme perioder sjældent vare længere end 14 dage ;-).
  Tillykke med de 2K!

  SvarSlet
 6. Jeg synes også det gik meget bedre sidste år, så måske blir det lidt lettere, når vi har haft lidt længere tid til at vænne os til sommer.
  Ellers må jeg overvinde mig til et par morgenture, det er jo skønt når man først er kommet afsted.

  SvarSlet