mandag den 7. november 2011

Rundt om søerne

Jeg tilbragte slutningen af sidste uge i Korsør til årsmøde i min klubsekretær-forening og det var et superkoncentreret døgn med masser af snak, netværk, inspiration og mad og drikke så jeg udsatte lige løbeturen en dag og lørdag løb jeg en tur sammen med min mand.

Han har haft problemer med ondt i hælen, så tempoet skulle holdes nede og for at aflede ham fra at fokusere på tempoet, der var alt for ueffektivt efter hans smag, sludrede jeg løs det bedste jeg havde lært, så han ikke kunne få luft til at brokke sig over tempoet. Snedigt. Og effektivt. Så gav vi den lidt gas på de sidste kilometer i stedet og havde en god tur.

Så fik jeg også lige trænet lidt snakke-tempo til i dag, hvor min gode veninde havde inviteret mig på kaffe på sit kontor, men først efter den klassiske Københavner-løbetur rundt om søerne.


Sidste efterår læste jeg en bog af Niels Lunde fra Politiken, der trænede sig op til at løbe først Friløbet og derefter et maraton. Han købte sko i Marathon Sport, der ligger lige ud til søerne, og fik et lille kort over søerne med.
Det smarte er jo at man kan tage een eller flere søer alt efter hvor langt man kan eller vil løbe. Men jeg mente bestemt bare at der var urimeligt langt rundt om de der søer. Som i 10 kilometer. Men det viste sig til min overraskelse, at der kun er 6,3 kilometer hele vejen rundt om dem alle sammen.

Det er lidt ligesom med ens barndomshave, der var enormt og uendeligt stor, men når man så genser den når man selv er blevet større, så er den slet ikke så imponerende alligevel. Og nu hvor jeg er sådan een der let kan løbe vældigt langt, så er distancen rundt om søerne heller slet ikke så imponerende længere

Men en god tur var det! Selvom jeg nok ville blive lidt bims af alle de lyskryds, fodgængere og VILDE cyklister, hvis jeg skulle løbe derinde omkring søerne til hverdag.

Jeg har lige opdaget at mit løbeprogram - som jeg følger lidt løst og med et par ekstra ture i frivilligt tempo - foreskriver "restitutionsuge" i denne uge, så ingen oprivende intervaller før i næste uge. I stedet er de så blevet forlænget til 1000 meter, så jeg overvejer at indsætte en uge med 800 meters intervaller, først bare lige for at mærke hvordan det føles at løbe dem alle færdige med en lille smule overskud.
Fordi jeg fortjener det, ing.

3 kommentarer:

 1. Jeg kan forestille mig, at man efter en tur rundt om søerne kommer til at sætte ekstra stor pris på at have naturen lige uden for døren, og at man kan løbe uforstyrret af trafikregulering, cyklister og fodgængere.

  Tror også, at din oplevelse af, at søerne er "skrumpet" både hænger sammen med den generelle opfattelse man havde af tings størrelse, da man var barn - som f.eks. barndommens have, eller skolegården - og at du mentalt har rykket dine grænser for, hvor langt "langt" er, når du løber. :-)

  Jeg er spændt på at læse om dine lange intervaller - og om du kan løbe dem med overskud.

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth, min løbemakker og jeg talte netop om hvor glad man blev for sine egne, hjemlige og fredelige løberuter, efter en tur i trafik-karusellen i København. Altid godt med lidt perspektiv på tingene.
  Det varer lige en uges tid med den der intervaltræning, takket være restitutionsugen i næste uge. Heldigvis. Jeg er blevet lidt øm i en fod som jeg godt gider passe lidt på, mens jeg lige finder ud af om det er noget der går over af sig selv igen.

  SvarSlet
 3. Det lyder som en dejlig tur. Bare det var mig ;)

  SvarSlet