fredag den 11. november 2011

Tag dén, Virtuelle Partner!!!

I går ville jeg lige løbe en kort tur så langsomt jeg overhovedet kunne.

Men så skulle jeg lige se hvordan den virkede, den der virtuelle partner, som mit Garmin ur kan.
Egentlig sært at jeg ikke rigtigt har eksperimenteret med den før, men jeg havde en idé om at den måske kunne motivere og vejlede mig lidt når jeg en af disse dage vil løbe et lille testløb og forsøge at slå min PR på 5 kilometer, efter det ret nedslående løb i Frederikssund for et par uger siden.

Jeg indstillede partneren til at løbe 5 kilometer på 30 minutter, det skulle jeg nok kunne gøre sådan rimeligt komfortabelt. Men allerede efter 500 meter var jeg superfokuseret på mit forspring på 45 meter og lidt overrasket over at jeg allerede følte mig en smule forpustet. Ihvertfald til jeg konstaterede at jeg også løb noget nær syretærskel-tempo, så kunne jeg bedre forstå mit påtrængende åndedræt.

Efter en kilometer var det stadig ikke lykkedes mig at sætte farten ned (men jeg havde øget mit forspring betragteligt!!!) og jeg var simpelthen nødt til at trykke mig væk fra den skærm på uret, hvor jeg kunne se mit forspring i forhold til min virtuelle løbemakker for at finde ned i et mere fornuftigt tempo.

Jeg har aldrig betragtet mig selv som konkurrencemenneske, men mine fem kilometer blev løbt i et behersket, men alligevel halvstresset tempo fordi jeg bare ikke ville risikere at tabe til den lille figur i mit ur!!

Heldigvis viste det sig - da jeg havde spurtet de sidste 150 meter op ad bakken mod vores hus - at uret spillede en lille munter fanfare og skrev "Du vandt!" da jeg rundede de fem kilometer med en føring på to minutter og det var en overraskende sød sejr. Over en lille figur i mit GPS-ur.....*suk*.

 Klar til at få baghjul igen??!! *ond latter*9 kommentarer:

 1. Ej hvor fedt - det må prøves!

  Tillykke med sejren ;o)

  SvarSlet
 2. Den funktion har jeg ikke benyttet før - men det tror jeg da, at jeg vil til. Man må jo tage de sejre, der kommer til en. ;-)

  SvarSlet
 3. Tak for tillykker! Det er overraskende så glad man kan blive over at vinde over en håndfuld pixels. Især når man selv har bestemt hvor hurtigt han måtte løbe.....hm...

  SvarSlet
 4. JEg har nogle gange forsøgt mig med den virtuelle partner; men jeg vil hele tiden se, hvor hurtigt jeg løber og hvor langt jeg har løbet. Så jeg skifter skærmbillede og glemmer alt om den.

  Tillykke med din nye konkurrence-makker :-)

  SvarSlet
 5. Det tror jeg, at jeg bliver nødt til at prøve snart - har aldrig prøvet den funktion, men det lyder sjovt og som noget, der kan motivere mig. :-)

  SvarSlet
 6. Lisbeth, man skal have slået den virtuelle partner til eet elelr andet sted. Under "Indstillinger", tror jeg. Og så kan man sætte en udfordring op til sig selv under træning->hurtig træning.

  SvarSlet
 7. Mange tak, Hammy.
  Jeg troede slet ikke den lille løbemakker ville have den effekt, men det virker!! =)

  SvarSlet
 8. Det lyder i hvert fald til, at du har fundet et værktør der virker for dig. Tillykke!

  SvarSlet