søndag den 7. juli 2013

Tudsegamle nyheder #1

Længe siden sidst, siger du? Dét tror jeg nok! Men der er sket masser af ting så jeg må bare begynde et sted.....

For længe, længe siden reagerede jeg på et indlæg på et løbeforum, hvor en PhD. studerende søgte interviewpersoner til sin afhandling om løberelateret elektronik.

Det blev til et par meget interessante samtaler og fik mig til at tænke over en masse ting i forbindelse med mine løbeambitioner.

Sidst vi mødtes fortalte hun mig om en feature i endomondo jeg knap kendte og som jeg ihvertfald ikke har benyttet mig af, nemlig den, hvor man sætter sig et mål.


Når man så løber med endomondos flinke audiocoach i ørerne, fortæller hun undervejs hvor langt man har løbet og hvor længe samt hvor hurtigt man har løbet den seneste kilometer, gennemsnitspace og sidst men ikke mindst: Forventet sluttid.
Sluttiden bliver så vidt jeg kan regne ud, beregnet ud fra ens seneste omgangstid og ikke udfra gennemsnitstiden og det er måske lidt forvirrende og misvisende især over de længere distancer, men på de kortere er det særdeles motiverende og jeg fik løbet nogle ret hurtige, korte ture lige da jeg havde opdaget den indbyggede endomondopacer.
Faktisk er det helt umuligt at ignorere, hvis man har sat målet til for eksempel fem kilometer og coachen siger at man ligger til en sluttid på 27 minutter og 15 sekunder efter to kilometer. Så kan man også godt mase den ned under 27, tænker man.
Når hun så, efter 4 kilometer fortæller at man ligger til en sluttid på 26.50, skal man da også lige se om man kan komme under 26.30.
Og så har man løbet en progressiv tur i opskruet tempo helt uden at opdage det, men sejren føles sød, når man kaster sig over den usynlige målstreg og audiocoachen tørt konstaterer at "you have reached your goal: Five kilometers in 26 minutes 21 seconds" *yay*

Efter nogen tid blev det dog lidt problematisk at løbe alle mine ture omkap med mig selv, så i øjeblikket løber jeg sjældent med en endomondomål, bortset fra de enkelte lange ture hvor jeg føler mig veloplagt nok til at blive mindet om hvad min halvmaratontid KUNNE blive.Ingen kommentarer:

Send en kommentar