mandag den 18. marts 2013

Endnu et skridt ind i holdtræningsjunglen

"Mave-balle-lår".

Man tænker på lidt småtykke, dovne piger og midaldrende damer, ikk?
I virkeligheden var holdet fyldt med frygtindgydende, toptrimmede, slanke unge kvinder, der gav mig en fornemmelse af at jeg måtte være gået forkert.
Jeg kan ikke sige jeg ikke var blevet advaret, for en på mit Pilates-hold sagde engang at mandagens mave-balle-lår-instruktør var superskrap og at det var intens og anstrengende workout.

Det passer ikke.
Det var psykohårdt.

MBL-holdet varer en halv time og ligger lige efter Pilates og eftersom jeg nu tydeligt kan se at coretræningen fra Pilates har gjort respektindgydende ting ved mine kilometertider, følte jeg mig klar til at gå skridtet videre og tage lidt risiko for ømme muskler igen.

Det viser sig at den halve times intense MBLtræning var delt op i intervaller af 40 sekunders træning og 20 sekunders "stående pause". At pausen skulle være stående virkede helt indlysende de første 15 minutter, herefter var jeg ikke helt fri for lyst til liiiiige at ligge lidt ned i de der 20 sekunders pause...

Men det var sjovt og intenst og helt sikkert effektivt.
Selvom holdet kun varer en halv time, er man jo ikke kommet for ikke at lave noget og så er det jo tilfredsstillende at blive både forpustet og få sved i øjnene i løbet af de første 10 minutter.
Og med lidt selvironi kan man også fnise lidt, når man er i tvivl om hvorvidt man kan træde koblingen ud, når man kører hjem.

Jeg er spændt på hvordan mine lår føles i morgen.

I det mindste føler jeg mig nu så pryglet i resten af kroppen, at jeg overhovedet ikke kan mærke mit ømme knæ mere....

2 kommentarer:

 1. Ja så ved man da at intet er så ondt at det ikke er godt for noget.....
  Det lyder alle tiders og flot at du får gjort det.
  Det er noget af den slags jeg har i den dårlige samvittighed fordi jeg godt ved at en stærk core giver bedre løb.
  Kan du ikke skrive noget mere om effekten af hvordan det har styrket dig, så bliver jeg måske mere motiveret....

  SvarSlet
 2. Oh....effekten af hvordan det har styrket mig?
  Jeg har fået virkeligt gode mavemuskler og det holder jo især overkroppen under kontrol når jeg bevæger mig og jeg tror det betyder noget for min løbeøkonomi. Jeg spænder flere muskler når jeg løber, men de er også i bedre form.

  I tal og praksis er har jeg udvidet min komfort-zone på en almindelig løbetur fra omkring 5.55 til 5.40. Det er sket på cirka tre måneder med yoga og Pilates og nogle af de korte løbeture til og fra motionscenteret med lidt ekstra det-er-jo-kun-2-kilometer-fart på.

  Jeg er lidt doven og de der øvelser man kan finde på nettet eller får overrakt hos fysioterapeuten og som man derefter aldrig får lavet de foreskrevne fire gangen ugen, det er dem man får lavet, når man tager til Pilates.
  Jeg synes det er hyggeligt at komme afsted og min instruktør er meget opmuntrende og motiverende og når man så alligevel ligger der giver det god mening at lave øvelserne ordentligt og omhyggeligt og det virker rigtigt dumt at tage det laveste sted på gærdet, når man nu har planlagt sin tid omkring den træningstime og skiftet tøj og er klar.
  Så jeg får det gjort, når jeg er til de der holdtræninger. Hvis jeg skulle gøre det alene derhjemme ville det ikke kunne lade sig gøre

  SvarSlet