tirsdag den 19. februar 2013

LEAN-løbetræning

Jeg blev jo helt grebet af både yoga og pilates i mit motionscenter, men fire ugentlige timer deroppe fylder alligevel lidt i træningsskemaet, så jeg syntes det var vildt svært at nå løbetræningen ved siden af også. Især efter at have løbet 12 kilometer lige efter en søndagsyoga på yogabløde muskler og helt flade batterier.

Omsider fandt jeg på at pakke løbetøjet i en lånt løberygsæk og løbe de 2,5 kilometer til motionscenteret.
Dét fungerer supergodt!

Jeg prøver at løbe nogenlunde roligt derop, men 2,5 kilometer er ikke ret langt og det er svært at lade være med at mase en lille smule på, når turen er så kort.
Jeg sørger for at være fremme i lidt god tid, så jeg lige kan nå at svede færdigt og få lidt at drikke mens jeg klæder om og så møder jeg supervelopvarmet til pilates og yoga.Til yogatimerne er der omgående effekt af de varme muskler og jeg kommer meget længere ud i strækkene end før. Oh glæde (og mild overraskelse) når man uden anstrengelse og hjælpe-bælte kan strække benene i vejret og nå sine tæer!

Efter timerne trækker jeg i løbetøjet igen, hvis jeg har løbet i min uldne bluse er den både tør og velduftende igen efter en time, og så løber jeg hjem igen.
På hjemturen kan jeg så løbe så stærkt jeg gider og har overskud til og på den måde kan de to overskueligt kilometer godt udvikle sig til et langt interval eller tempoløb uden at jeg hader det det mindste.

Helt dobbelt win-win-agtigt.

Efter at have været forkølet et par uger er jeg omsider ved at have fået vejret igen og nu er det endnu tydeligere at mærke lidt ekstra hastighed og overskud i mit løb i forhold til før transportløb til motionscenteret og coretræningen i pilatestimerne og jeg er spændt på at mærke lidt mere efter resultaterne.


1 kommentar:

  1. Det lyder som en supergod og praktisk løsning. Tak for at dele ideen !

    SvarSlet